شماره: 7809
1394/05/22
رونق بورس تا پایان سال ممکن نیست

یک فعال بازارسرمایه معتقداست: به احتمال زیاد از سال آینده به خوبی در صورت‌های مالی دیده می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت این توافق تا پایان امسال به جز چند شوک مقطعی با رشد تک سهم، تاثیر دیگری در بازار سرمایه ندارد.

حسن قاسمی‌،‌ اظهارکرد: گزارش‌های سه ماهه شرکت‌ها گزارش‌های خوبی نبود. این موضوع نشان می‌دهد که چشم انداز سال 94 شرکت‌ها،‌ چشم انداز مناسبی نیست.

اوافزود: بیش از 50 درصد از شرکت‌های موجود در بازار سرمایه،‌ به قیمت محصولات جهانی وابستگی دارند. از سوی دیگر مشاهده‌ می‌شود قیمت جهانی محصولاتی مانند سنگ آهن،‌ فولاد و مس کم شده است و همچنین به علت کاهش سرعت رشد اقتصادچین، چشم انداز کوتاه‌مدت این بازارها، با ‌افزایش قیمت همراه نیست.

این فعال بازارسرمایه ادامه داد: 50 درصد از مابقی شرکت‌های بورسی هم درگیر رکود اقتصادی داخلی هستند. به نظر نمی‌رسد تا پایان سال، وضعیت خوبی داشته‌باشند. به همین علت عده‌ای فکر می‌کنند که این شرایط ادامه پیدا خواهد کرد،‌در نتیجه سهامشان را می‌فروشند و وارد بازار رقیب یعنی نظام بانکی می‌شوند که چند درصد سود بیشتر کسب کنند.

قاسمی درباره عدم تاثیرگذاری خبر توافق در بورس اظهار کرد: ‌شوک توافق،‌ قبل از حصول آن رشد چندهزار واحدی برای بازار ایجاد کرده‌بود. پس از آن هم به دلیل این که هنوز آثار آن در بخش واقعی اقتصاد دیده نشده است،‌ رشد هیجانی در بازار ایجاد نشد. همچنین باید توجه شود که در حال حاضر بازار در دست نوسان گیران است.

او افزود: معامله گران کوتاه مدتی که سهم را در کف خریداری می کنند و پس از چند درصد سود می‌فروشند، ‌این روزها فعال‌ترین افراد این بازار هستند. بنابراین این شوک‌های مقطعی نمی تواند کمک شایان توجهی به بازار داشته باشد.

این فعال بازار سرمایه بیان کرد:‌ مشکل کمبود نقدینگی، ‌طبق روال گذشته هنوز گریبان‌گیر بازار سرمایه است و نه تنها در بورس مشکل کمبود نقدینگی وجود دارد،‌ بلکه شرکت های بورسی هم مشکل سرمایه در گردش را دارند.

مدیرعامل کارگزاری اردیبهشت‌ایرانیان درباره آثار توافق در بازار سرمایه گفت: نمایان شدن آثار واقعی توافق در بازار سرمایه به چندین ماه زمان نیاز دارد تا به صورت کاهش هزینه‌های شرکت‌ها، در صورت‌های مالی دیده شود. همچنین بتواند در کنار افزایش بودجه شرکت‌ها،‌ به افزایش سود آن‌ها کمک کند.

او تاکید دارد که این موارد تا پایان سال قابل مشاهده نیست، ‌اما به احتمال زیاد از سال آینده به خوبی در صورت‌های مالی دیده می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت این توافق تا پایان امسال به جز چند شوک مقطعی با رشد تک سهم، تاثیر دیگری در بازار سرمایه ندارد. 

به گزارش استیل ایران به نقل از اقتصادنیوز، او افزود: در سال آینده شرکت هایی که از تحریم آسیب بیشتری دیده اند، پیشتاز رشد خواهند بود و از جمله این گروه پیشرو می توان به بانک ها و بیمه ها اشاره کرد. البته امکان رشد برای پتروشیمی‌ها هم وجود دارد،‌ اما وضعیت قیمت نفت به نحوی است که به این شرکت‌ها اجازه رشد زیاد را نمی‌دهد.

قاسمی درباره ورود سرمایه گذاران خارجی به ایارن گفت: به این مساله خوش بینی زیادی ندارم. واقعیت این است که ریسک سیستم اقتصادی ما بالاست و سرمایه گذار خارجی مطمئن نیست که بتواند اصل پول و سودش را هر موقع که بخواهد، ‌از کشور خارج کند. البته ورود سرمایه‌گذار خارجی در حوزه های خودرو سازی، به علت بازار تشنه ایران تا حدودی دیده می‌شود، اما در سایر حوزه‌ها با اما و اگر زیادی همراه است.

حق انتشار محفوظ است ©